Zorg

Lang leve de Kerststress – Column Marielle de Vries

En toen had ik gisteren opeens Kerststress. Ik zat op kantoor en bedacht wat ik allemaal nog moest, vandaag. Boodschappen doen voor Kerst met de familie op Eerste Kerstdag. Boodschappen doen voor Kerst met vrienden op Tweede Kerstdag.  En bedenken wat ik op Derde Kerstdag wil eten. En tussendoor moest er ook nog gewoon gewerkt worden.

Foto: Myrte Venema

Foto: Myrte Venema

De rust keerde vanochtend om zes uur pas weer toen ik opstond, een plak Kerstbrood at om in de Kerststemming te komen en besloot om niet in de Kerststress te schieten.

Ik vleide neer in  mijn stoel en bedacht per dag wat ik nodig had. Omdat we Eerste Kerstdag gaan gourmetten, zorg ik voor groentes om in de pannetjes op te warmen en een lekkere salade. En twee zelfgemaakte magere sauzen op yoghurtbasis.

Voor Tweede Kerstdag hoef ik alleen voor gezonde snack, wat stokbrood en dingetjes erop te zorgen. En Derde Kerstdag, ach dan zijn de winkels open en zijn er geen kliekjes meer, dan kan ik gewoon nog boodschappen doen. Wat nou Kerststress.

 

Lees het volgende artikel:
Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht