Well-being

Ontspannen in het nieuwe jaar!!! – Ontspannen met Mariska van Gennep

Al heel druk bezig geweest afgelopen tijd om te zien wat je op je lijst van goede voornemens wilde zetten? Dan heb ik hier als aanvulling een aantal tips om je jaar ontspannen te beginnen, in de hoop wat “druk van je ketel” te kunnen nemen. Begin het jaar ontspannen in plaats van je nu al druk te maken wat je allemaal wilt in het jaar! Vaak loopt het (toch) anders dan je plant.

32 ontspannen

1.. Goede voornemens: maak er niet meer dan drie. Als je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken, meer bewegen, minder eten, vaker leuke dingen doen, je minder druk maken op je werk en meer quality time met je gezin doorbrengen, dan begin je al met aardig “stoom op je ketel” te brengen. Kies er maximaal drie uit, wat je echt graag wilt en start daarmee. Met één beginnen is ook goed. De andere voornemens kun je altijd later oppakken.

2. Begin je dag ontspannen. Sta (ruim) op tijd op voordat je wat moet doen, of dat  nu werk, een afspraak of de grote schoonmaak is. Neem je tijd voor je ontbijt, douche lekker rustig, zo begint je dag veel prettiger dan met haast. Die blijft je vaak de hele dag achtervolgen.

3. Sta af en toe even stil bij wat je aan het doen bent. Neem dat moment van  aandacht. Bij mindfulness leer je de aandacht te vestigen op alles wat je doet, het is al heel wat als je begint met soms even na te denken wat je aan het doen bent. Ben je aan het afwassen en dwaal je af, ga terug naar het afwassen. Je komt meer in het beroemde “nu”.

4. Zet een half uur voordat je gaat slapen alle apparatuur uit. Niet meer “Facebooken” op je mobiel, de tv uit enzovoorts. Geef jezelf de tijd om tot rust te komen voordat je gaat slapen. Het is ook heel lekker om een rondje te wandelen voor je naar bed gaat. Alles glijdt van je af en je kunt rozig gaan slapen.

Heel veel ontspanningsplezier met onder andere deze tips in het nieuwe jaar gewenst,

liefs

Mariska.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht