Zorg

Eerste gipsvlucht landt dinsdag

De eerste gipsvlucht van dit wintersportseizoen arriveert dinsdag tegen het middaguur op Rotterdam The Hague Airport met aan boord tien geblesseerde wintersporters. Volgens een woordvoerder van International Medical Care (IMC) gaat het vooral om knieletsel.

2015-12-29 11:42:05 ROTTERDAM - De eerste gipsvlucht van het seizoen is geland op Rotterdam The Hague Airport. ANP OLAF KRAAK

 ANP OLAF KRAAK

Het vorige winterseizoen raakten in totaal tussen de zeven- en achthonderd wintersporters gewond, aldus de woordvoerder.

De meest voorkomende wintersportblessures zijn een verstuikte knie, gebroken schouder of arm, gebroken been, rugletsel en hoofdletsel, stelt de alarmcentrale Allianz Global Assistance.

Wegens het huidige zachte weer zijn de condities op veel pistes op de lager gelegen gebieden slecht. Sneeuwkanonnen voorzien de pistes hier wel van kunstmatige sneeuw, maar daarop is het zwaarder skiën. Wintersporters raken sneller vermoeid, waardoor er meer kans is op ongelukken, constateert de alarmcentrale. Omdat veel pistes bovendien gesloten zijn wegens gebrek aan sneeuw is het extra druk op de plaatsen waar wel geskied kan worden.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht