Zorg

Dertienjarige in coma door kaneelspelletje

Vijf dagen lag hij in coma, de 13-jarige Germain uit Hilversum. Hij deed mee aan een kaneelspelletje, de cinnamon challenge, en raakte door zuurstofgebrek in coma. “Het was één grote nachtmerrie, het ergste dat je kan overkomen”, meldt zijn stiefmoeder Adriana aan RTV NH.

cinnamon challenge

Germain deed een week geleden mee aan het spelletje, waarbij je een hap kaneel moet nemen en het poeder moet wegwerken zonder te drinken. Omdat het kaneelpoeder uitdroogt, kan het ernstige ademhalingsproblemen en verstikking veroorzaken.

Ergste nachtmerrie

“Toen er een meisje op haar sokken naar ons huis rende wist ik dat het mis was”, zegt stiefmoeder Adriana. “Wat ik aantrof was mijn ergste nachtmerrie. Mijn man begon meteen te reanimeren en ambulancebroeders hebben dat overgenomen.” Een adrenalinespuit zorgde voor een zwakke pols, waarna de jongen met gillende sirenes naar het ziekenhuis werd gebracht.

Eenmaal in het ziekenhuis wisten artsen niet of Germain uit zijn coma zou ontwaken. “Ik heb er geen woorden voor. Dit is het ergste dat je kan overkomen”, zegt zijn stiefmoeder tegen RTV NH.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht