Zorg

‘Minder mensen wisselen van zorgverzekeraar’

Het aantal mensen dat is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar is dit jaar aanzienlijk lager dan vorig jaar. Dat meldt de vergelijkingssite Zorgkiezer.nl donderdag.

geld, zorgverzekering, sparen, stethoscoop, verzekering,

Bron: Flickr/

Vorig jaar wisselden 1,1 miljoen mensen van zorgverzekering. Volgens de vergelijkingssite was het aantal overstappers tot aan de kerst ruim 20 procent lager dan andere jaren. ,,Dat komt omdat het thema minder leeft. De zorgpremie steeg met slechts 3 euro en er waren geen grote wijzigingen zoals de ‘vrije artsenkeuze’ discussie vorig jaar. Daarnaast zijn verzekeraars terughoudender met marketingacties en reclame op tv”, zegt Peter Ruys van ZorgKiezer.

De afgelopen jaren buitelden zorgverzekeraars over elkaar heen om consumenten in de laatste dagen van het jaar met cadeautjes en last minute acties te verleiden tot een overstap.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht