Zorg

Huisarts slordig bij maken van recept

Apothekers zeggen elk jaar zo’n tien miljoen recepten te moeten aanpassen die hoofdzakelijk door huisartsen zijn uitgeschreven. Het gaat daarbij niet alleen om het verbeteren van administratieve slordigheden, maar ook om het voorkomen van kleine en grote medische problemen. Dat meldt De Telegraaf maandag.

2011-10-23 00:00:00 OVERVEEN - (Illustratie)  Patient bij de huisarts. ANP XTRA KOEN SUYK

ANP XTRA KOEN SUYK

Apothekersorganisatie KNMP bevestigt in de krant dat het soms zelfs gaat om ,,ziekenhuisopnamen en het overlijden van patiënten”. Per dag gaat het om een kleine 40.000 receptaanpassingen, zei KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent.

Jaarlijks overlijden in Nederland zo’n 1200 patiënten ten gevolge van medicatiefouten die worden gemaakt door huisartsen, specialisten en verpleegkundigen.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht