Zorg

Ziekenhuizen Groningen en Drenthe beperkt open

Ziekenhuizen in de provincie Groningen zijn vanwege het winterweer beperkt open. Spreekuren zijn afgelast en poli’s gesloten. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) adviseert patiënten thuis te blijven vanwege de gladheid. Het ziekenhuis is open, maar personeel heeft ook moeite het ziekenhuis te bereiken. Dat meldt Dagblad van het Noorden

Umcg

Het Wilhelminaziekenhuis in Assen probeert vandaag zoveel mogelijk het reguliere werkrooster te volgen. De geplande operaties zijn van start gegaan en de twintig poliklinieken gaan open, daar waar voldoende personeel het hospitaal kon bereiken. Een woordvoerder van het WZA laat weten dat veel patienten hun afspraak annuleren. Het ziekenhuis adviseert patiënten en bezoekers zoveel mogelijk de website in de gaten te houden.

De Ommelander ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten heeft alle afspraken die tot 12.00 uur ingepland stonden afgezegd. Patiënten worden afgebeld.

Dat geldt ook voor een aantal poli-spreekuren in het Treant Refaja-ziekenhuis in Stadskanaal. Ook daar worden patiënten van gesloten poli’s afgebeld. Vooralsnog draaien alle operatiekamers, behalve gyneacologie. Voor het Scheperziekenhuis in Emmen en het ziekenhuis in Hoogeveen, beiden ook onderdeel van Treant, geldt hetzelfde.

Het Martiniziekenhuis in Groningen is helemaal open. Alle operaties gaan door. Wel staat de telefoon roodgloeiend, aldus een woordvoerster. Patiënten bellen massaal om te melden dat ze niet in staat zijn bij het ziekenhuis te komen.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht