Zorg

Eerste botbreuken behandeld in ziekenhuizen Friesland

Het MCL had rond elf uur vanmorgen al dertien patiënten behandeld die door de gladheid een botbreuk of een hersenschudding opliepen. Het ziekenhuis kon de stroom goed aan. ,,Alle afdelingen beschikken over voldoende personeel”, aldus een woordvoerder tegen de Leeuwarder Courant.

Het MCL in Leeuwarden.

Het MCL in Leeuwarden.

 

Het MCL had rond elf uur vanmorgen al dertien patiënten behandeld die door de gladheid een botbreuk of een hersenschudding opliepen. Tjongerschans in Heerenveen kreeg zes patiënten binnen met botbreuken en hoofdwonden.

De ziekenhuizen konden de stroom goed aan. ,,Alle afdelingen beschikken over voldoende personeel”, aldus een woordvoerder.

Telefoontjes

De ziekenhuizen in Friesland kregen wel veel telefoontjes te verwerken van patiënten die vanwege de gladheid hun afspraak wilden afzeggen. Het MCL, Nij Smellinghe, Antonius ziekenhuis en Tjongerschans draaien normale diensten. Alleen de poli fysiotherapie van Tjongerschans heeft zelf alle afspraken afgebeld.

Nij Smellinghe raadt patiënten die contact opnemen aan om thuis te blijven. ,,Dit in verband met de veiligheid en een lagere personeelsbezetting”, aldus het ziekenhuis.

Zorginstelling Alliade besloot vanmorgen al heel vroeg om het patiëntenvervoer helemaal stil te leggen. ,,Normaal gesproken vervoeren we dagelijks 1300 cliënten, voornamelijk van Talant. Maar met het oog op de veiligheid van alle betrokkenen vonden we het onverantwoord vandaag”, aldus een woordvoerder.

Medewerkers van Alliade is gevraagd zoveel mogelijk bij locaties in hun eigen woonomgeving bij te springen

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht