Zorg

UMCG zet bedden klaar voor personeel

Het UMCG zet ruim honderd bedden klaar voor personeel dat vanwege de gladheid wil of moet overnachten in het ziekenhuis. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Umcg

Dit ter voorbereiding op de zorg in de nacht en vroege ochtend. De weersverwachting is dat de gladheid nog wel even aanhoudt. ,,Op twee plekken in het ziekenhuis, op een verpleegafdeling en in het onderwijscentrum, zetten we bij elkaar ruim honderd bedden klaar voor medewerkers voor wie overnachten handig is”, zegt een woordvoerder.

De noodzakelijke en acute zorg is dinsdag gewoon doorgegaan in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Maar veel patiënten zijn niet op komen dagen en ook zag een groot deel van het personeel dat niet per se aanwezig hoefde te zijn af van de tocht naar het ziekenhuis. Een groot deel van de poli-spreekuren en een deel van de geplande operaties zijn daardoor opgeschort.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht