Zorg

Toch een goed voornemen – Column Marielle de Vries

‘En heb je nog goede voornemens?’ Het is een vraag die ik toen ik nog morbide obesitas had, zo aan het eind van het jaar regelmatig gesteld kreeg. ‘Nieuwe poging om af te vallen?’ Was steevast een opmerking die ik kreeg. In de aanloop naar 2016 heb ik ze niet gehoord. Het maakte me gelukkig. Het betekent dat ik uitstraal dat ik me goed voel.

Foto: Myrte Venema

Foto: Myrte Venema

Kerst was heerlijk. Een dag met familie en een dag met vrienden en de zondag erna lekker niks. Eerste Kerstdag lekker gegourmet en wijn en Whisky gedronken. Tweede Kerstdag lekker eten en een frisdrankproeverij bij een vriendin. Het was een frisdrank met exotische kleurtjes en toegevoegde suiker. Dat stond ook heel eerlijk op het etiket.

Ik deed bewust mee aan de proeverij, de frisdrank was niet extreem zoet, wat je wel zou verwachten door de kleurtjes. Het was gezellig. Ik at teveel, want het eten was lekker. Ik dronk teveel, geen alcohol. Maar wel suiker. De volgende dag werd ik wakker met een barstende migraine. Het voelde als een kater. Maar ik had geen alcohol gehad.

De hele dag lag ik brak op de bank. Mezelf af te vragen hoe het toch kwam dat ik hoofdpijn had. Tegen de avond had ik eindelijk een Aha-moment. Het kwam door die overdosis suiker die ik de dag ervoor had gehad. Toen ik de maandag erop weer aan het werk ging, nam ik me voor om de hele week zo weinig mogelijk toegevoegde suikers tot mij te nemen. Dat lukte uiteraard. En nog steeds. Met in het achterhoofd dat ik van teveel suiker koppijn krijg, heb ik toch maar een goed voornemen voor 2016:  Zo weinig mogelijk suiker!

Lees het volgende artikel:
Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht