Zorg

Minder bureaucratie op meer plekken in zorg

Artsen en verplegers mogen op meer plekken in de zorg hopen op minder bureaucratie. De administratieve rompslomp wordt al aangepakt voor de huisartsen. Dat werk moet worden uitgebreid naar andere terreinen. Verzekeraars gaan daarover praten met de organisaties voor bijvoorbeeld tandartsen, fysiotherapeuten, apothekers, verloskundigen en psychologen. 

computer, ziekenhuis, stethoscoop, online, website, gezondheid

Bron: Flickr/ Jfcherry

Zorgverzekeraars Nederland heeft dat dinsdag aangekondigd. Volgens een woordvoerder hebben alle organisaties hun grootste ergernissen op een rij gezet. De artsen en verplegers storen zich bijvoorbeeld aan formulieren die naar de bekende weg vragen. ,,Formele handelingen waarmee ze iets moeten herbevestigen dat niet veranderd kan zijn. Een huisarts die bijvoorbeeld moet invullen dat iemand echt nog steeds dement is.” Ook dingen die dubbel moeten worden gedaan, zijn een bron van frustratie.

De eerste afspraken worden mogelijk in het voorjaar gemaakt, maar sommige veranderingen laten even op zich wachten. Het is niet duidelijk hoeveel geld kan worden bespaard met minder bureaucratie in de zorg. ,,Maar het is vooral belangrijk dat mensen in de zorg de tijd die ze nu moeten besteden aan administratie, kunnen besteden aan zorg.” (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht