Voeding

Voedselbedrijven matig in strijd overgewicht

De grootste voedselbedrijven ter wereld presteren matig in het tegengaan van onder- en overgewicht. Unilever is het beste in het aanpakken van gezondheidsproblemen. De multinational staat met rapportcijfer 6,4 op nummer één in de index ‘Toegang tot voeding’ (ANSI) die donderdag is gepubliceerd. 

ongezond eten, voedsel, winkelwagen, supermarkt, boodschappen, ongezond,chips

 

Het enige andere grote concern dat een voldoende scoorde is Nestlé (5,9). De nummer drie is Danone (4,9). Het Nederlandse FrieslandCampina scoorde een 2,8. Voor het opmaken van de score is gekeken naar onder meer voedingswaarden die de bedrijven op verpakkingen zetten en de manier waarop ze betrokken zijn bij onderzoek naar betere voeding.

Unilever scoort het beste, omdat het bedrijf onder meer leidend is in het geven van informatie op verpakkingen. Ook is de multinational nauw betrokken bij onderzoeken naar gezondheidsproblemen, die worden uitgevoerd met partners.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3337 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht