Zorg

Nieuw jaar, nieuwe doelen. Column Mariëlle de Vries

Het nieuwe jaar is een paar weken oud en vorige week maakte ik daarom met mijn voedingsdeskundige nieuwe plannen met nieuwe doelen voor 2016. De afgelopen maanden stagneerde mijn gewicht zo rond de 98,5 kilo en dat was wel even goed. Ik had het druk met werk, sporten en klussen en het iets minder druk met kilo’s verliezen. Wel hield ik trouw een eetdagboek bij, om mocht ik in gewicht toenemen, te kunnen uitvogelen waar de oorzaak van de toename zou liggen.

Dagelijks opschrijven van het eten helpt enorm. Ik motiveer mezelf door ook positieve dingen erbij te zetten.

Dagelijks opschrijven van het eten helpt enorm. Ik motiveer mezelf door ook positieve dingen erbij te zetten als: koekje laten liggen – goed zo.

 

Ik bleef mooi stabiel en het eetdagboek werd het uitgangspunt om te kijken waar ik nog winst kon halen om verder af te vallen. Voor mij is het belangrijk om kleine doelen te stellen. Dus niet denken aan 20 kilo minder wegen op 1 januari 2017, maar rond mijn verjaardag begin maart in de buurt van de 95 kilo zitten.

Omdat ik inmiddels een normaal eetpatroon heb, zal ik om af te vallen weer een aantal aanpassingen moeten doen. We kwamen samen tot de conclusie dat:

  • Ik dol ben op kaas en dat ik de hoeveelheid kaas in mijn voedingspatroon best wat kan terugbrengen.
  • Als ik in het bedrijfsrestaurant kies voor een kom soep, ik twee boterhammen met  halvarine eet en twee boterhammen met beleg en halvarine. In plaats van een kom soep en vier boterhammen met halvarine en beleg.
  • Ik voorlopig geen sausjes gebruik. Ook geen slanke.
  • Tot aan mijn verjaardag geen alcohol, geen frisdrank en ook geen vruchtensappen.
Foto: Myrte Venema

Foto: Myrte Venema

 

Het zijn slechts kleine aanpassingen in mijn eetpatroon. Waarvan ik zeker weet dat ze gaan slagen. Doordat ik een langere periode stabiel ben gebleven en af en toe de teugels mocht laten vieren, ben ik gemotiveerder om de volgende stap te zetten en nog meer af te vallen. Ik geloof dat de knop nu echt om is.

Lees het volgende artikel:
Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht