Zorg

CBS: Steeds meer mannen in een zorginstelling

Het aantal volwassenen in een instelling voor langdurige zorg is in tien jaar in totaal met ruim 17.000 toegenomen. Het aantal mannen dat langdurig in een verpleeg- of verzorgingstehuis of een instelling voor langdurige gehandicapten of psychische zorg verblijft, is toegenomen. Het aantal vrouwen nam in dezelfde periode af.

verzorgen, verzorgingshuis, verzorgingstehuis, bejaardentehuis, bejaardenhuis, oud, senior, bejaard, scheren, hulp, thuiszorg, pensioen

Bron: ANP XTRA/ Roos Koole

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die maandag naar buiten kwamen. In 2014 verbleven ruim 245.000 volwassenen in een instelling voor langdurige zorg, 146.000 daarvan was vrouw.

Relatief gezien is het aantal mannen dat ouder is dan 65 jaar en langdurig in een zorginstelling verblijft, de afgelopen tien jaar gedaald: van 4,2 procent naar 3,2 procent. Dat komt overeen met de hervormingen in de zorg: mensen langer thuis te laten wonen.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3344 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht