Voeding

Britse ziekenhuizen leggen heffing op suiker

De Britse openbare ziekenhuizen gaan een heffing leggen op voedsel en snacks waarin veel suiker zit. Dat heeft het hoofd van de nationale gezondheidszorg (NHS) gezegd tegen de krant The Guardian.

suiker

Afbeelding: NDC Mediagroep/Dvhn

Met het plan wil de NHS de strijd aanbinden met de ,,nationale suikerverslaving” die steeds meer mensen ongezond maakt, zei Simon Stevens. Hij roep de regering op om radicale maatregelen te nemen tegen ernstig overgewicht. Zo zouden voedselbedrijven gedwongen moeten worden om suiker uit hun producten te laten.

De ziekenhuizen gaan meer rekenen voor drankjes en eten met veel suiker, zodat medewerkers, patiënten en bezoekers ontmoedigd worden om die te kopen.

De NHS is de eerste publieke organisatie die belasting gaat heffen op suikers. De organisatie verwacht er jaarlijks omgerekend 26 tot 53 miljoen euro mee te verdienen. (ANP)

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht