Zorg

Connor Kruithof wil borsten laten verwijderen met crowdfunding

Connor Kruithof (16) werd geboren als meisje en wil zo snel mogelijk van zijn vrouwelijke vormen af. ,,Het past niet bij hoe ik me voel.” Maar geld voor de dure operaties heeft hij niet. Dat meldt PZC.

2016-06-01 13:16:45 ILLUSTRATIE - Een portemonnee met geld. Het CBS heeft berekend dat het leven in vergelijking met twintig jaar terug ongeveer 45 procent duurder is geworden. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

2016-06-01 13:16:45 ILLUSTRATIE – Een portemonnee met geld. Het CBS heeft berekend dat het leven in vergelijking met twintig jaar terug ongeveer 45 procent duurder is geworden. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Omdat de Burghse transgender nog geen 18 jaar is, moet hij zelf voor de kosten opdraaien. En 5000 euro krijgt hij niet zomaar bij elkaar gesprokkeld. Met goede hoop is hij via internet een crowdfundingsactie begonnen.

,,Ik wil graag van die vrouwelijke kenmerken af. Het hoort niet bij mij. Mijn borsten zitten me dwars. Het doet me fysiek en mentaal pijn, omdat het simpelweg niet past bij hoe ik me voel,” legt hij uit.

Tot de borsten operatief worden verwijderd, draagt Connor ‘binders’. Dat zijn hele strakke topjes die zijn borst platdrukken. ,,Het knelt enorm en dat doet pijn. Ik kan er soms lastig door ademen,” vertelt hij. Maar de binder uitdoen en zijn vormen tonen, beschouwt Connor niet als een optie. ,,Ik ben een jongen en jongens hebben geen borsten.”

Het loopt nog geen storm met de fondsenwerving. ,,In de eerste maand heb ik 10 euro ontvangen,” zegt Connor teleurgesteld. Gisteravond stond de teller op iets meer dan 100 euro.

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht