Zorg

Meldpunt gebruikers schildkliermedicijn

Voor patiënten die mogelijk problemen ondervinden door een tekort van het schildkliermedicijn Thyrax is een meldpunt opgericht.

2016-01-15 14:23:37 DEN HAAG - Het schildkliermedicijn Thyrax Duotab. ANP BAS CZERWINSKI

 Het schildkliermedicijn Thyrax Duotab. ANP BAS CZERWINSKI

Initiatiefnemer is de vereniging Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP). Aanleiding is de bekendmaking van medicijnfabrikant Aspen Pharma Trading het schildkliermedicijn per 1 februari tijdelijk niet meer leverbaar is voor de Nederlandse markt. Dit veroorzaakt veel onrust bij honderdduizenden patiënten.

Er is een alternatief medicijn, maar het kan lang duren voordat zij hieraan gewend zijn. Patiënten kunnen last krijgen van onder meer hartkloppingen, vermoeidheid, hoofdpijn en zweten.

De advocatenvereniging ASP wijst erop dat fabrikanten volgens de Geneesmiddelenwet verplicht zijn binnen minimaal twee maanden bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen aan de bel te trekken als een tekort dreigt. ASP vraagt zich af of de fabrikant van Thyrax hieraan heeft voldaan.

Vanwege het naderende tekort aan Thyrax-tabletten voor schildklierpatiënten mag een concurrent meer medicijnen gaan leveren. Het bedrijf Merck heeft toestemming gekregen voor het leveren van ruim een miljoen verpakkingen met Euthyrox.

Het meldpunt vindt u hier

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht