Zorg

‘Fabriek Lincoln Smitweld aansprakelijk voor longziekten’

Vakbond FNV houdt de Nijmeegse fabriek Lincoln Smitweld aansprakelijk voor ernstige longziekten bij werknemers. De bond eist dat het bedrijf de veiligheid op het werk onmiddellijk verbetert en geleden schade gaat vergoeden.

Long, sporten

Afbeelding Longen- NDC Mediagroep

Zeker acht werknemers en oud-medewerkers eisen via de bond genoegdoening, meldde FNV donderdag. Sommigen kunnen nog maar enkele tientallen meters lopen, dan zijn ze helemaal buiten adem.

Het gaat om een kleine fabriek met circa vijftig productiemedewerkers. De bond vindt de situatie daarom extra zorgelijk. Van de werknemers en ex-medewerkers zijn er nu al twintig met klachten bekend.

Bij het openen van bepaalde ovens in de fabriek komen grote rookwolken met schadelijke stoffen vrij. De werknemers zijn hieraan jarenlang blootgesteld, aldus FNV. Lincoln Smitweld laat weten de meldingen zeer serieus te nemen. Het bedrijf is inmiddels een onderzoek gestart.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3347 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht