Zorg

Campagne waarschuwt voor gevaren antibiotica

Antibiotica werken niet tegen griep. Het ministerie van Volksgezondheid begint morgen met een campagne om te waarschuwen voor de gevolgen van overmatig gebruik van antibiotica.

Domperidon, antibraakmiddel

De apotheek. ( Foto: Ndc Medigroep/ Ida Heslinga

Sterker nog, bij veelvuldig gebruik kunnen antibiotica helemaal hun werking verliezen. Zo kunnen makkelijk te behandelen ziektes, zoals een blaasontsteking, zelfs levensgevaarlijk worden, luidt de boodschap.

Via radiospotjes, video’s op verschillende websites en folders en posters vraagt de overheid aandacht voor het groeiende probleem van resistentie tegen antibiotica. Als het wordt voorgeschreven, gebruik het dan zoals de arts heeft aangeven, is het advies.

Naar schatting sterven er jaarlijks 25.000 mensen in Europa wegens resistentie tegen antibiotica. ,,Als we niks doen zal dit aantal enorm oplopen. Vandaar de campagne.”

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht