Zorg

41 miljoen kinderen zijn te zwaar

Wereldwijd zijn 41 miljoen kinderen onder de vijf jaar te zwaar. Zwaarlijvigheid onder de kleintjes komt vooral in Azië en Afrika voor. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO maandag in Genève bekendgemaakt. De WHO noemt het cijfer alarmerend. 

Dikke_peuter

Bij de vorige telling van deze leeftijdscategorie in 1990 waren er 31 miljoen kinderen te zwaar. De gezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties vindt dat reclame voor ongezond voedsel grotendeels aan de basis van zwaarlijvigheid staat. Zij hoopt dat de lidstaten hiertegen willen optreden.

Het aantal zwaarlijvige kleine kinderen steeg vooral in landen waar de inkomens laag zijn. Van alle kinderen die te zwaar zijn, leeft bijna de helft (48 procent) in Azië en nog eens een kwart in Afrika. Overigens leidt ondervoeding bij jonge kinderen dikwijls tot overgewicht wanneer men ouder wordt.

 

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht