Zorg

Voorraad Thyrax in laagste dosis vrijwel op

Het gevreesde moment nadert voor mensen die het schildkliermedicijn Thyrax gebruiken in de laagste dosis, van 0,025 mg. De laatste tabletten zijn dinsdag aan de apotheken geleverd. Waarschijnlijk zijn de tabletten nog deze week op. Uitstellen heeft geen zin meer, het ,,onvermijdelijke moment van overstappen” op een ander middel is nu aangebroken, zegt apothekersorganisatie KNMP.

2016-01-15 14:23:37 DEN HAAG - Het schildkliermedicijn Thyrax Duotab. ANP BAS CZERWINSKI

Het schildkliermedicijn Thyrax Duotab. ANP BAS CZERWINSKI

Thyrax is de komende maanden niet leverbaar, omdat de productie wordt verplaatst van Oss naar Duitsland. Daarom moeten meer dan 300.000 gebruikers overstappen, maar het gaat om mensen die heel gevoelig zijn voor ook maar de kleinste verandering in de medicatie. Vanwege het naderende tekort is een run ontstaan. Daardoor zijn de tabletten eerder op dan gedacht.

Thyrax is verreweg het meest gebruikte middel voor schildklierpatiënten in Nederland. Er zijn alternatieven, maar die zijn niet zo breed beschikbaar. Er is een extra voorraad onderweg vanuit Frankrijk, maar die is hier waarschijnlijk pas over een week. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht