Beweging

Gymles basisschool verplicht door professional

Niet alleen middelbare scholieren, maar ook leerlingen van de basisschool moeten verplicht les krijgen van een professionele sportleraar. Daarvoor pleit de VVD. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het wetsvoorstel, aldus het AD.

dik, obese, sporten, ongezond, bewegen, dikke kinderen

Het streven van de liberalen is dat over zes jaar 80 procent van de leerlingen les krijgt van een gediplomeerd gymdocent: iemand die een hbo-sportopleiding heeft afgerond aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO).

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) zegt in de krant achter het voorstel te staan, maar wil eerst bewerkstelligen dat alle basisschoolkinderen minstens twee uur gym per week krijgen. ,,Daarna is dit een volgende stap”, zegt de bewindsman.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht