Zorg

‘Borstvoeding spaart 800.000 kinderlevens’ 

Artsen zijn altijd al voorstander van borstvoeding geweest, wetenschappers doen daar nu een schepje bovenop. Zou iedere moeder haar kind met de borst voeden, dan zou dat wereldwijd jaarlijks 800.000 kinderlevens schelen. Dat rapporteren onderzoekers in het gerenommeerde Britse medische tijdschrift The Lancet.

Borstvoeding5

De medische wereld verbaast zich erover dat overheden borstvoeding niet meer promoten. Slechte voorlichting, weinig stimulans en een agressieve reclamepolitiek van de melkproducenten weerhouden vrouwen van het geven van borstvoeding. Moedermelk beschermt onder meer uitstekend tegen diabetes, obesitas en verkleint het risico op infecties.

Er zijn volgens nieuwe onderzoeken ook niet-fysieke redenen om kinderen bij de moeder te laten drinken: kinderen die borstvoeding kregen, hebben een hoger IQ.

Ondanks alle voordelen geeft bijvoorbeeld slechts 37 procent van de moeders in arme landen de baby tot zes maanden borstvoeding. Het is dikwijls de sociale omgeving die de borstvoeding frustreert, zeggen de onderzoekers. In meer welvarende landen leggen meer jonge moeders hun kroost aan de borst. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht