Zorg

Refaja ziekenhuis start met bouw operatiekamercomplex

Met behulp van een grote graafmachine hebben drie OK-medewerkers op donderdag 4 februari het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe operatiekamercomplex van ziekenhuislocatie Refaja, onderdeel van Treant Zorggroep,  in Stadskanaal.  Hiermee wordt een lang gekoesterde wens werkelijkheid.

Start nieuwbouw OK's Refaja Ziekenhuis. Foto: © André Weima Fotografie

Start nieuwbouw OK’s Refaja Ziekenhuis. Foto: © André Weima Fotografie

In de komende zeven maanden wordt het OK-complex gerealiseerd. Als alles volgens planning verloopt, vinden de eerste operaties op 29 augustus plaats.

Het OK-complex wordt gerealiseerd door Interflow in samenwerking met BAM Bouw en Techniek en Vitaal ZorgVast. In de afgelopen periode heeft deze combinatie het OK-complex uitgewerkt tot een haalbaar ontwerp.

De gemeente Stadskanaal verleende hiervoor de bouwvergunning. Treant Zorggroep en Interflow zijn er trots op dat het project voorspoedig en volgens planning verloopt.

Het OK-complex omvat vier multifunctionele OK’s, met daaronder technische- en personeelsruimten. Het complex komt achter het ziekenhuisgebouw en wordt ongeveer even hoog als de 2e etage van het ziekenhuis. Het staat daarmee in verbinding met een loopbrug.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht