Zorg

Meer spoedzorg bij Antonius Ziekenhuis Emmeloord

Sinds  kort kunnen patiënten voor meer spoedzorg terecht bij   het Antonius Ziekenhuis Emmeloord.  De ambulancedienst Flevoland kan nu met bepaalde patiënten rechtstreeks naar de Spoedpost in Emmeloord.

Antonius ziekenhuis Emmeloord

Antonius Ziekenhuis Emmeloord. ( Foto: NDC Mediagroep

Het gaat om patiënten met bijvoorbeeld botbreuken en schaaf- en snijwonden of patiënten met letsel door  valpartijen of sportletsel.

In het weekend en ’s avonds tot 23.00 uur kunnen patiënten nu in Antonius Ziekenhuis Emmeloord terecht voor de behandeling van niet-complexe botbreuken, het aanleggen van drukverbanden en het hechten van snijwonden.

 

Deze uitbreiding van diensten  is mogelijk door inzet van verpleegkundigen en artsen van het Antonius  Ziekenhuis Emmeloord met specifieke kennis en ervaring op het gebied van spoedeisende hulp. Ook het radiologieteam speelt daarbij een belangrijke rol, voor het maken en beoordelen van röntgenfoto’s. De spoedzorg in Emmeloord kan verleend worden door de goede samenwerking met ambulancedienst Flevoland,  Medrie, de huisartsen uit de Noordoostpolder en van Urk en door afstemming met de GGD.

“We kiezen voor deze uitbreiding van onze dienstverlening omdat we de zorg voor patiënten in de Noordoostpolder en op Urk zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk willen houden, “ zo vertelt Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur van het Antonius Ziekenhuis in  Sneek en Emmeloord.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht