Voeding

40 dagen zonder snoep – Rosa Timmer

De Vastentijd is bekend onder gelovigen, 40 dagen sober leven tussen carnaval en Pasen. Nu is het ook steeds populairder onder niet-gelovigen. Je kiest zelf je challenge uit. Kun je 40 dagen zonder alcohol, Netflix of snoep?

Rosa-Timmer-40-dagen-zonder

Je moet doen wat voor jou het moeilijkst is. Rosa Timmer eet dagelijks kilo’s snoep weg en stopt daarom met snoep. Willem Groeneveld rookt vaker dan gezond voor hem is en probeert 40 dagen rookvrij door het leven te gaan. Het zal niet makkelijk voor ze worden. Volg hier hun belevenissen. We beginnen met de eerste update van Rosa:

Testimonial 40 dagen zonder snoep – dag 1

Geen zorgen, ik zal echt niet elke dag een update plaatsen. Maar de eerste dag, dat is er wel eentje om te onthouden. Vandaag is de vastentijd in gegaan. Ik had maar één moeilijk moment. Bij de kapper kreeg ik een bastognekoek bij de koffie. Laat ik nou DOL zijn op bastogne. Dus ik riep keihard door de zaak: ,,HAAL DAT KOEKJE BIJ ME WEG.” Ze moesten lachen en haalden het koekje weg. Pfieuw.

Thuis hebben we nog oranjekoeken, die wetenschap is ook wel een beetje moeilijk. Maar het geeft ook enorm veel rust om gewoon helemaal geen snoep te eten. Niet één koekje dat gaat uitmonden in vier koeken, niet één dropje dat snel een hele zak wordt.

Want waarom doe ik dit? Ik vermoed dat ik echt verslaafd ben aan snoep. Ik eet het elke dag en kan geen maat houden. Is er een m &m-zak, dan gaat ie leeg, is er robs drop, dan gaat ie op, idem met chips en met toetjes: het moet op. Niet gezond. Ik gebruik snoep als stressverlager, troost, ter viering en vermaak. Voor alles.

In mijn familie komt diabetes type 2 voor, en dat is ook eng. Met de hoeveelheid suiker die ik dagelijks eet, kan ik op mijn 40ste diabeet zijn. Meer dan genoeg reden om 40 dagen te vasten. Ik weet niet of ik ooit een normale manier van snoep eten krijg, maar het is goed om te weten dat je het kunt laten als je dat echt wil.

Verder vind ik het SUPERLEUK dat mensen zich hebben aangesloten bij de challenge!! Hoe gaat het met jullie? Laat een berichtje achter! En op naar dag 2, op kantoor waar ze me proberen te verleiden met paaseitjes. Dat wordt moeilijk!

De komende 40 dagen plaatsen Rosa en Willem op Sikkom met incidentele regelmaat updates over hun Vastentijd. 

Hier vind je de blog van Willem. Hij rookt 40 dagen niet

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht