Zorg

‘Weg naar jeugdhulp lang en onaangenaam’

Ouders die jeugdhulp willen regelen voor hun kind, moeten lang wachten en kampen met veel onduidelijkheid. Ze vragen zich bovendien af of de medische informatie wel veilig wordt opgeslagen en krijgen daar geen antwoord op. Sommige ouders moeten anderen inzage geven in dossiers, anders krijgt hun kind geen hulp.

2013-12-11 15:46:18 ILLUSTRATIE DEN HAAG - Een jeugdhulpverlener helpt een jongen met zijn dagschema. ANP XTRA ROOS KOOLE

Een jeugdhulpverlener helpt een jongen met zijn dagschema. ANP XTRA ROOS KOOLE

Dat staat in het jaarverslag van de Monitor Transitie Jeugd. Daarin werken belangengroepen samen die in de gaten houden hoe de gemeenten de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg overnemen van het Rijk. De jeugdzorg valt sinds 1 januari 2015 onder de gemeenten.

De Monitor kreeg in het eerste jaar van de nieuwe jeugdzorg 472 meldingen over knelpunten. De problemen die aan het begin van 2015 waren geconstateerd, waren aan het einde van het jaar nog niet verholpen. ,,De route op weg naar passende jeugdhulp voor hun kind is voor ouders lang, onduidelijk en onaangenaam”, constateert de Monitor.

De Monitor Transitie Jeugd bestaat uit het Zorgbelang, Uw Ouderplatform, Ieder(In), MEE Nederland, LOC en Landelijk Platform GGz.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht