Voeding

Grote terugroepactie Mars in Nederland

Mars Nederland haalt met een omvangrijke actie repen terug uit de winkels en snoepautomaten in het hele land. In een reep in Duitsland zijn stukjes plastic aangetroffen. Niet alleen Marsrepen, maar ook Snickers, Milky Way Mini, Celebrations en Mini Mix worden uit eigen beweging teruggeroepen.

MM_Mars_1893068a

Alle chocoladeproducten met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017 worden teruggehaald. Consumenten kunnen hun product voor 31 maart kosteloos terugsturen naar Mars. Op de site van de firma (mars.nl) en via de de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kunnen mensen meer informatie vinden over de actie.

De producten zijn allemaal afkomstig uit de fabriek in Veghel. Ook in Duitsland vindt een grote terugroepactie plaats. Het gaat daar om miljoenen repen die terug moeten. Het aantal in Nederland is volgens een woordvoerder nog niet bekend.

Het is de eerste keer dat Mars in Nederland een product uit eigen fabriek terughaalt. De fabrikant werkt nauw samen met de NVWA en de retailers om de repen van de betreffende productiedata zo snel en volledig mogelijk uit de handelsketen te halen.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht