Zorg

Fotograaf Arie Bruinsma maakt indringende portretten van Overlevers

Overlevers is een project van fotograaf Arie Bruinsma uit Sint Nicolaasga, waarin mensen worden geportretteerd in woord en beeld, die een heftige gebeurtenis in hun leven hebben meegemaakt. De reportage bestaat uit een foto en een verhaal van de persoon die elkaar aanvullen.
Foto: Arie Bruinsma

Foto: Arie Bruinsma

De serie wordt wekelijks aangevuld en wil laten zien hoe veerkrachtig de mens is. Dat heftige gebeurtenissen ons kunnen overkomen, buiten onze schuld of wil om. De gevolgen daarvan dragen we vaak onzichtbaar met ons mee. Deze onzichtbaarheid krijgt nu een plekje op de website www.overlevers.com.

Arie Bruinsma zoekt in zijn projecten altijd naar de mens achter de foto. Deze ontwikkeling komt in het project Overlevers het sterkst naar voren en leidt er toe dat de lezer en kijker wordt meegenomen in de belevenissen van de Overlever. De verhalen en foto’s kunnen als inspiratie dienen voor mensen die zelf een proces doormaken en wellicht voor begrip zorgen in onze samenleving. Een samenleving die naar het schijnt steeds harder wordt en waar steeds minder ruimte lijkt te zijn voor empathie en inlevingsvermogen.

De verhalen zijn te vinden op www.overlevers.com en het project is te volgen via facebook op https://www.facebook.com/overlevers/
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht