Zorg

Opbrengst KWF-collecte na jaren weer omhoog

Collectanten van KWF Kankerbestrijding hebben vorig jaar ruim 6 miljoen euro opgehaald. Het is voor het eerst in zeven jaar dat de opbrengst is toegenomen. In 2015 werd 6.248.577 euro opgehaald, ruim 22.000 euro meer dan het jaar ervoor.

geld, eigen risico

,,Dankzij de inzet van circa 80.000 collectanten is er voor het eerst sinds 2008 een stijgende lijn ingezet”, aldus de organisatie dinsdag. Voor het eerst was het mogelijk het collectebedrag aan de deur mobiel te pinnen. Of dat veel invloed heeft gehad, is nog niet bekend: het ging om een proef.

De inkomsten van KWF Kankerbestrijding liepen enkele jaren geleden flink terug na ophef over declaraties van een fondsenwerver van Alpe d’Huzes. De opbrengst van dat fiets-evenement in de bergen komt ten goede aan kankerpatiënten. Ook zou de organisatie minder geld aan wetenschappelijk onderzoek besteden dan was beloofd.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht