Zorg

‘Hollandse 100’ tegen lymfeklierkanker

Om geld op te halen voor het fonds dat zich inzet voor onderzoek naar lymfeklierkanker, wordt zondag in Biddinghuizen 10 kilometer geschaatst en 90 kilometer gefietst. Het is de tweede jaar dat de ‘Hollandse 100’ tegen lymfeklierkanker wordt verreden, een initiatief van prins Bernhard van Oranje. 

Bescherming, Fietshelm, fietshelmen, sportblessure, valpartij, hersenletsel

Foto: NDC MEDIAGROEP

Naast de ‘Hollandse 100’ is er ook een familie-estafette (1 uur schaatsen) en een wedstrijd voor junioren, met 10 kilometer schaatsen voor jongeren tot 15 jaar. Het evenement is georganiseerd door Lymph&Co. Meer dan vijfhonderd deelnemers hebben zich aangemeld voor de wedstrijd en inmiddels is er al ruim 300.000 euro ingezameld.

Jaarlijks wordt bij 4000 mensen lymfeklierkanker vastgesteld. Er overlijden per jaar meer dan 1000 patiënten aan. Lymph&Co-oprichter Bernhard van Oranje, die zelf ook lymfeklierkanker heeft gehad. Veel familieleden van hem doen mee zondag, zoals de prinsessen Margriet, Annette en Marilène en de prinsen Maurits, Bernhard, Pieter Christiaan en Floris. Ook ambassadeurs zoals zanger Simon Keizer en interieurontwerper Monique des Bouvrie schaatsen en fietsen mee.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht