Zorg

Wetenschappers vinden achilleshiel van kanker

Britse wetenschappers denken dat ze de achilleshiel van kanker te pakken hebben. Dat is de cruciale conclusie van hun langjarige onderzoek naar de bestrijding van de ziekte.

kanker

Het immuunsysteem van het menselijk lichaam kan worden ingezet om kanker met succes te bestrijden, zelfs wanneer de ziekte een vergevorderd stadium heeft bereikt, aldus de onderzoekers van het prestigieuze University College London vrijdag in een verklaring. Ook snel muterende tumoren zoals longkanker kunnen in de toekomst worden bestreden.

Het immuunsysteem kan in principe elke kankercel in een tumor herkennen en daarna vernietigen, daarvan zijn de onderzoekers inmiddels overtuigd. Deze zogenoemde immuuntherapie zal op termijn de bestrijding van kanker met medicijnen vervangen. Kankercellen verschillen enorm van elkaar. Door het immuunsysteem te vaccineren, kan het álle kwaadaardige cellen herkennen en vernietigen.

De eerste tests met patiënten worden over twee jaar gehouden.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht