Zorg

Twaalf miljoen voor gezondheidszorg vrouwen

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) trekt de komende jaren 12 miljoen euro uit voor onderzoek naar gezondheid van vrouwen. Dit maakt Directeur-Generaal Volksgezondheid Angelique Berg maandagmiddag bekend op een bijeenkomst over genderspecifieke gezondheidszorg in Oegstgeest. Daarbij zijn ook koningin Máxima en minister Jet Bussemaker (OCW) aanwezig.

anticonceptiepillen, edith schippers

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Bron: Youtube)

,,We weten dat er verschillen zijn, maar over de oorzaken en gevolgen hiervan weten we nog veel te weinig. We behandelen vrouwen op een manier die het best past bij mannen. We weten veel te weinig van hoe dat bij vrouwen anders zou moeten. Dat is niet acceptabel”, vindt minister Schippers.

Uit onderzoek onder driehonderd artsen in opdracht van netwerkorganisatie voor vrouwen Women.Inc. blijkt dat negen op de tien artsen het belangrijk vinden dat er in de dagelijkse praktijk meer aandacht komt voor verschillen tussen mannen en vrouwen. (ANP)

 

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht