Zorg

Onduidelijkheid over vergoeden defibrillator

Er bestaat onduidelijkheid over wie na een reanimatie de kosten moet betalen voor het weer gebruiksklaar maken van een defibrillator. Momenteel komt de rekening meestal terecht bij de eigenaar van het apparaat, bericht De Telegraaf maandag.

aed, defibrilator

Officieel zijn de gereanimeerden of nabestaanden verantwoordelijk voor de kosten van het gebruik. Zij kunnen de rekening indienen bij de zorgverzekeraar. In de praktijk is dat niet eenvoudig, waarschuwt Sanne Stadler van de Hartstichting. ,,Sinds 1 januari worden de kosten vergoed uit de basisverzekering, maar de uitvoering is buitengewoon complex.”

Slachtoffers en nabestaanden weten vaak niet dat zij verantwoordelijk zijn voor de kosten. Ook weet de eigenaar van de AED’s vaak niet wie met het apparaat is gereanimeerd. Tot voor kort was het bovendien nog de ‘redder’ die de kosten moest declareren.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht