Zorg

Verbouw voor realisatie mammacentrum Hoogeveen gestart

Op de vijfde etage van ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen, onderdeel van Treant Zorggroep, is de verbouwing voor de realisatie van het nieuwe regionale mammacentrum in volle gang.

ziekenhuis bethesda hoogeveen

Het mammacentrum wordt specifiek ingericht voor- en afgestemd op patiënten die door de huisarts worden doorgestuurd met een verdenking van borstkanker. Niet alleen worden in het centrum alle diagnostische onderzoeken geconcentreerd, ook de ambiance wordt zodanig sfeervol dat de patiënten zich daar zo veel als mogelijk op hun gemak voelen. In het borstkankercentrum komen twee wachtkamers, vier spreekkamers en vier onderzoekruimtes voor mammografie, echografie en het nemen van biopten. Het mammacentrum opent in mei dit jaar haar deuren voor patiënten.

Nieuwe chirurg

Sinds 1 maart 2016 is mw. Leonie Smit als specialistisch borstkankerchirurg werkzaam voor Treant Zorggroep. Mw. Smit heeft geneeskunde gestudeerd in Groningen en heeft zich gespecialiseerd in algemene chirurgie, in maag-, darm-, leverchirurgie en in borstkankerchirurgie.

Alles bij elkaar

In het mammacentrum kunnen de patiënten op één dag terecht voor alle benodigde onderzoeken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest moderne technieken. Ook een eventuele operatie vindt plaats in het borstkankercentrum. De nabehandelingen en controles blijven ook mogelijk op de andere twee ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep in Emmen en Stadskanaal. Door de borstkankerzorg te concentreren op een ziekenhuislocatie kan Treant Zorggroep voldoen aan volumenormen en kwaliteitseisen en de zorg dicht bij de patiënt blijven aanbieden.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht