Zorg

Facebook wordt enorme digitale begraafplaats

Facebook wordt aan het eind van de eeuw de grootste digitale begraafplaats ter wereld. Het sociale netwerk heeft wereldwijd circa 1,5 miljard gebruikers, maar rond 2098 zal het aantal doden op Facebook groter zijn dan het aantal levende gebruikers. Dat voorspelt de statisticus Hachem Sadikke van de universiteit van Massachusetts, meldt de Britse nieuwszender Sky maandag. 

Foto: ANP

Foto: ANP

Dat komt niet alleen omdat het aantal nieuwe gebruikers stagneert, maar ook omdat Facebook de profielen van overleden gebruikers niet automatisch verwijdert. Alleen dit jaar gaan al bijna een miljoen Facebookgebruikers dood. Het beleid van het netwerk is om na kennisgeving door de nabestaanden de status te veranderen in een herdenkingspagina. Alleen als nabestaanden het wachtwoord van de overledene hebben, kunnen ze die status verwijderen.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht