Zorg

Nog eens duizend Essure-slachtoffers melden zich

De slachtoffergroep van de Essure-sterilisatie heeft meer dan duizend aanmeldingen gekregen nu hun verhaal via Radar landelijke aandacht heeft gekregen. De vrouwen waarschuwen voor ondoordachte hersteloperaties.

Essure

Jenneke Ensink en Jolanda Krul uit Schoonebeek zochten vorig jaar via deze krant de publiciteit om te waarschuwen voor de Essure-sterilisatiemethode. Die manier om een vrouw onvruchtbaar te maken met behulp van enkele veertjes in de eileiders is in Amerika onder vuur komen te liggen. Een deel van de vrouwen kreeg na de Essure-behandeling allerlei klachten. Gynaecologen in Nederland hielden aanvankelijk vol dat het maar een enkele keer mis gaat. Nu geeft ook de gynaecologenvereniging NVOG aan dat er wel degelijk risico’s zijn.

Lees hier verder in het Dagblad van het Noorden

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht