Voeding

Zoutmeter helpt bij verminderen zoutgebruik

Nederlanders eten volgens de Nierstichting gemiddeld 1 kilogram zout per jaar te veel. De organisatie lanceert daarom donderdag de zoutmeter.com om mensen bewuster te maken van het gebruik van zout. 

zout

Bron: Flickr/ SoraZG

Op basis van enkele vragen op de website laat de zoutmeter zien hoeveel zout je eet en hoe je dat vermindert. Als iedereen in Nederland 3 gram zout per dag minder eet, scheelt dat volgens de Nierstichting jaarlijks 1500 sterfgevallen. Te veel zout eten verhoogt de bloeddruk en daarmee het risico op hart- en vaatziekten en het kan nierschade veroorzaken of verergeren.

Volgens de Nierstichting weten de meeste Nederlanders wel dat te veel zout schadelijk is. Uit onderzoek blijkt echter dat een op de vijf denkt meer te eten dan de maximaal aanbevolen hoeveelheid van 6 gram per dag. Maar de ongezouten waarheid is dat 85 procent van de Nederlanders te veel zout eet.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht