Zorg

Friesland spaart Poiesz-zegels voor Metakids

Mede dankzij de lezers van de Drachtster Courant en De Woudklank heeft Friesland voor Metakids 240 zegelboekjes van Poiesz in kunnen leveren. Deze organisatie zamelt geld in voor onderzoek naar (dodelijke) stofwisselingsziekten bij kinderen.

FFC-Zegelactie-Metakids-Poiesz2-950x547

Elk jaar worden 800 kinderen per jaar met een dodelijke stofwisselingsziekte geboren. De helft van hen wordt niet ouder dan 18 jaar. Stofwisselingsziekte is zeer waarschijnlijk doodsoorzaak nummer een onder jonge kinderen, maar bij het grote publiek zo goed als onbekend. Onderzoek is het enige, dat uitzicht biedt op behandeling.

Metakids zamelt geld in voor onderzoek. Het is een kleine organisatie. Van het geld dat de stichting inzamelt, gaat ongeveer vijfennegentig procent naar onderzoek, voorlichting en fondsenwerving.

Drachtster moeder

Armanda van der Duim uit Drachten, moeder van een tweejarige dochter met een stofwisselingsziekte probeert meer aandacht te krijgen voor stofwisselingsziekten. Samen met Amerens Visser uit Tzummarum en Carina Twerda uit Bitgum en Jessica Bouma probeert zij zoveel mogelijk geld inzamelen voor de onderzoeken.

,,Dat gaat goed. We gaan al richting de 3500 euro”, vertelt Van der Duim. De zegelactie werd bedacht door haar. Voor iedere volle spaarkaart krijgt Friesland voor Metakids 2,50 euro. “En zo zijn we allemaal acties aan het bedenken. We hopen dat we aan het einde van het jaar een mooi bedrag kunnen overmaken naar Metakids”, zegt Armanda van der Duim.

,,We willen dit voorjaar een grote boekenmarkt houden. We zijn al boeken aan het verzamelen.”

Je kunt de zegels kwijt op een van onderstaande adressen. Geen adres in de buurt? Misschien wil je zelf je brievenbus beschikbaar stellen. Neem dan contact op via frieslandvoormetakids@gmail.com.

De inleveradressen vind je hier

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht