Zorg

Stiekem doet het er wel toe… een reguliere maat hebben – Column Mariëlle de Vries

Ik dacht dat het niets zou uitmaken, maar dat deed het wel. Zo bijzonder was het niet, dacht ik. Maar dat was het wel. Vorig weekend moest ik toch echt op zoek naar een nieuwe broek. Of liever twee nieuwe broeken. De laatste aanschaf een paar weken geleden was een te grote geweest en elke keer als ik deze aantrok, werd ik overvallen door chagrijn.

Foto: Myrte Venema

Foto: Myrte Venema

Mijn enige goed passende spijkerbroek was inmiddels zo versleten, dat ik daar uitscheurde tijdens een middagje schoonmaken. Ik kon er niet omheen. Een paar weken eerder was ik al op broekenjacht geweest en kon ik niks vinden. Ik verbaasde me er toen niet over. Maat 46 was te groot en in maat 44 was bij het modewarenhuis waar ik mijn broeken altijd koop, waren ze op. Ik dacht er niks van. Vorig weekend een nieuwe poging. Want geen broek kunnen vinden was dan wel een First World problem, maar ik was ook wel klaar met die veel te grote broek.

Flared

Dit keer waren er genoeg. Ik koos voor een grijze straight leg, maat 44. Mijn gespierde voetbalkuiten werden flink geaccentueerd en daar werd ik niet zo heel vrolijk van. Ik schoot een verkoopster aan en die wees me de broeken aan met een flared leg. Ik zocht er twee uit en werd er heel blij van. Een mooie uiteenlopende soulpijp, die ik ook nog eens niet korter hoefde te maken. Vroeger kon ik dergelijke broeken nooit aan omdat ik dan de broekspijp zoveel moest inkorten dat het hele model naar de knoppen ging. Ik rekende af en liep blij de winkel uit.

Thuis trok ik mijn nieuwe broek meteen aan en toen overviel het me. Ik was van maatje 52/54 ‘gekrompen’ naar een maatje 44/46. Een reguliere maat die heel veel vrouwen hebben. Dus eigenlijk was het helemaal niet zo gek dat ik een paar weken geleden geen maatje 44 kon vinden. Ik was gewoon op een verkeerd moment in de winkel geweest. Ik kon er wel om gniffelen. Vijfentwintig jaar lang had ik mijn kleren gekocht op de grote maten modeafdelingen en was ik vaak veroordeeld tot vaak vormloze alles verhullende hobbezakken. Tot voor kort was kleren kopen iets waar ik huizenhoog tegenop zag. Ik begin het nu steeds leuker te vinden. Dus stiekem doet het er toch wel toe: een reguliere maat hebben.

 

 

Lees het volgende artikel:
Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht