Zorg

GGD’s kampen met personeelstekorten

De Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’s) kampen met toenemende tekorten aan personeel waardoor er onvoldoende ruimte is om de uitbraak van infectieziekten tegen te gaan. Ook het bestrijden van antibioticaresistentie staat om die reden onder druk, blijkt uit een rapport van GGD GHOR Nederland. 

ANP PHOTO ROBIN UTRECHT

ANP PHOTO ROBIN UTRECHT

Doordat allerlei overheidstaken vorig jaar zijn overgeheveld naar gemeenten krijgen de GGD’s het steeds drukker. ,,Ook internationale veranderingen hebben effect op het werk van de GGD’s, zoals de verhoogde instroom van asielzoekers en de opkomst van nieuwe infectieziekten en antibioticaresistentie. En hoewel taken toenemen, dreigt er tegelijkertijd een tekort te ontstaan aan goed geschoolde, specialistische professionals”, aldus de koepelorganisatie.

De kans op uitbraken van infectieziekten neemt toe, mede doordat mensen meer reizen en ziektes mee kunnen nemen die van dier op mens overgaan.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht