Zorg

Immuuntherapie tegen huidkanker voorwaardelijk toegelaten tot het basispakket

Minister Edith Schippers (VWS) laat de huidkankerbehandeling Dendritische Celtherapie voorwaardelijk toe tot het basispakket van de zorgverzekering. De vergoeding gaat in op 1 april 2016. 

medicijnen, geld, pillen, zorg,

Celtherapie

Dendritische celtherapie is een experimentele behandeling waarbij de patiënt een vaccin krijgt toegediend dat zijn immuunsysteem stimuleert om kankercellen op te ruimen.

Vergoeding

De vergoeding van dendritische celtherapie geldt voor de duur van vijf jaar en vier maanden. De therapie wordt vergoed voor patiënten met stadium IIIB en IIIC melanoom (specifieke vorm van huidkanker) na complete resectie (medische uitsnijding). Voor deze voorwaardelijke toelating is een budget van 19,9 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaardelijke toelating

In 2012 werd voor het eerst een behandeling voorwaardelijk toegelaten. Door behandelingen en medicijnen voorwaardelijk tot het verzekerde pakket toe te laten krijgen patiënten toegang tot deze veelbelovende vormen van zorg en komt er inzicht in de effectiviteit en kosteneffectiviteit van deze zorg. Na afloop van de periode van voorwaardelijke toelating wordt besloten over daadwerkelijke toelating tot het verzekerde pakket.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht