Zorg

‘Werkgevers nemen meer jonggehandicapten aan’

Werkgevers zijn steeds meer bereid om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen, constateert het UWV. Het lukt de uitkeringsinstantie vaker om afspraken te maken met grote werkgevers over het aan een baan helpen van zogeheten Wajongers.

autisme, arbeid, jongeren,

Afgelopen jaar werden onder meer deals gesloten met Albert Heijn, facilitair dienstverlener Vebego en het ministerie van Defensie. ,,Ik merk dat steeds meer bedrijven de samenwerking met het UWV zoeken en jonggehandicapten een plek willen bieden”, zegt UWV-bestuursvoorzitter Bruno Bruins. ,,Dat is een positieve ontwikkeling. Want ook met een arbeidsbeperking kan je prima functioneren op de arbeidsmarkt.”

In 2014 wist het UWV 8000 Wajongers aan de slag te krijgen. Dat aantal steeg vorig jaar tot ruim daarboven. Precieze cijfers mag het UWV later deze week pas geven, bij publicatie van het jaarverslag.

Wajong-uitkeringen zijn bedoeld voor mensen die op jonge leeftijd een ziekte of handicap hebben gekregen. Het UWV probeert uit te zoeken wie van hen toch nog kan werken. Die worden geholpen bij het zoeken naar een geschikte baan.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht