Zorg

Griepepidemie officieel voorbij

De griepepidemie, die Nederland sinds het begin van dit jaar teisterde, is officieel voorbij. Dat maakte onderzoeksinstituut Nivel donderdag bekend. 

griep

Er is sprake van een epidemie wanneer twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben. Dat wordt bijgehouden door de huisartsen. Nu twee weken achtereen het aantal mensen met griepachtige klachten onder deze grens is gebleven, is de griepepidemie officieel afgelopen. Dat betekent echter niet dat er geen mensen meer zijn met griep.

De epidemie duurde dit jaar met elf weken langer dan gemiddeld, maar aanzienlijk korter dan de uitzonderlijke lange griepepidemie van vorig jaar. Die duurde maar liefst 21 weken.

In de afgelopen weken zagen huisartsen nog vooral jonge kinderen van nul tot vier jaar met griep.

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht