Zorg

Minister wil prijs duur kankermedicijn omlaag

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil dat het dure borstkankermedicijn Pertuzumab goedkoper wordt zodat het in het basispakket kan blijven. Ze gaat met de fabrikant onderhandelen om te bereiken dat de prijs op een ,,aanvaardbaar niveau” komt. 

diabetes, zorg, medicijnen

Dat maakte haar ministerie donderdagavond bekend. Een definitief besluit over de vergoeding van Pertuzumab volgt na het overleg. Het middel blijft tijdens de onderhandelingen vergoed door de zorgverzekering, ook voor nieuwe patiënten.

Begin dit jaar adviseerde het Zorginstituut Nederland het middel niet langer te vergoeden, tenzij door onderhandelingen de prijs aanzienlijk zou worden verlaagd. Pertuzumab is weliswaar bewezen effectief bij de behandeling van uitgezaaide borstkanker. Maar het instituut stelde ook dat het 150.000 euro kost om een patiënt één extra levensjaar ,,in goede kwaliteit” te geven.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht