Zorg

Apotheker: beter kinderen dan condooms

Een apotheker uit Berlijn wil met een eigen bijsluiter bij condoomverpakkingen zijn klanten stimuleren na te denken over anticonceptie. Volgens Andreas Kersten zouden condoomkopers beter kunnen kiezen voor kinderen dan een anticonceptiemiddel gebruiken. ,,Kinderen zijn iets heel positiefs”, verklaarde de apotheker tegen Duitse media.

condoom, voorbehoedsmiddel, zwanger, jongeren, seks, tieners, seksueel, jongen, meisje, gay, homo, veilig, sex, seksualiteit

Bron: ANP XTRA/ Roos Koole

Daarom maakt de apotheker reclame voor een zorgvuldige afweging bij het kiezen van een voorbehoedmiddel. Zo staat op de bijsluiter: ,,Span u in voor een fundamentele openheid en bereidheid om kinderen te krijgen”.

Zijn oproep krijgt bijval van belijdende katholieken. De woordvoerder van het aartsbosdom Berlijn, Stefan Förner, noemt het idee ,,origineel”. De apotheek schrijft niemand iets voor, maar pleit slechts voor een ,,levensverrijking door kinderen”.

De Alliantie voor seksuele Vrijheid daarentegen kritiseert het initiatief van de apotheker. Een woordvoerster zei dat de apotheker ,,de christelijk-fundamentalistische anti-abortusbeweging vertegenwoordigt, die vrouwen het recht van seksuele participatie in de weg staat”.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3344 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht