Beweging

Ik heb een nieuw vriendje – Column Mariëlle de Vries

Hij is niet zo groot. Een paar centimeter slechts. Hij motiveert me en zorgt ervoor dat ik dagelijks genoeg beweging krijg. Hij heet Fitbit One. Mijn nieuwe vriendje. En ik moet zeggen je wordt er inderdaad fit van.

Foto: Myrte Venema

Foto: Myrte Venema

Mijn nieuwe vriendje is een stappenteller. Die je makkelijk aan broek of bh-band vastmaakt. Je vult in de app je lengte en overige gegevens in. Synchroniseert het apparaatje met je telefoon en klaar is Kees. Een kind kan de was doen.

Het aantal stappen van nog geen halve dag.

Het aantal stappen van nog geen halve dag.

Ik heb hem nu zo’n twee weken in mijn bezit. Ik wilde hem al langer, nadat ik erop gewezen werd door een vriendin van de sportschool. Zij had hem al een tijdje en was er enthousiast over. Ik inmiddels ook. Ik had er altijd een op mijn telefoon zitten. Een stappenteller. Maar die was niet zo nauwkeurig. En ik wil mijn telefoon weleens vergeten. Dan lijkt het erop dat ik te weinig stappen heb gezet, ook al heb ik er meer dan genoeg gedaan. Dus ik kreeg geen goed beeld van mijn dagelijkse hoeveelheid beweging. Beweeg ik nou genoeg of toch te weinig.

Verslavend

En het werkt verslavend. Zo’n nieuw vriendje. Hij telt het aantal trappen dat je beklommen hebt. Die kun je ook nog eens instellen op een minimum. De mijne staat ingesteld op 15. Dat is nog maar een keer mislukt. Voor de rest kom ik er iedere dag overheen. En staat hij aan het einde van de dag nog niet op dat getal. Dan sprint ik thuis nog een paar keer de trap op om het aantal toch te halen. Daarnaast heeft hij nog een paar handige functies die ik iets minder interessant vindt, zoals tijd en het vermelden van het aantal verbrande calorieën.

Trappen lopen wordt een stuk leuker.

Trappen lopen wordt een stuk leuker.

De tienduizend stappen haal ik ook elke dag. Vaak nog een paar duizend meer. Want als de keuze benenwagen of bus is, dan is het nu benenwagen. De eerste volledige dag dat ik het ding bij me had, had ik na een dag werken, slechts achtduizend stappen gedaan. Zo’n tweeduizend te weinig voor de aanbevolen hoeveelheid van tienduizend. Na het eten ging ik nog even een blokje om en eindigde ik uiteindelijk op zo’n dertienduizend.

Ik had gedacht dat ik er sneller flauw van zou zijn. Maar iedere ochtend bevestig ik het ding braaf aan een kledingstuk. En aan het eind van de dag kijk ik waar ik op uitgekomen ben. Het maakt voor mij inzichtelijk hoeveel beweging ik per dag krijg en dat blijkt genoeg en meer dan ik dacht.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht