Zorg

Herinneringen – Column ALS Mariska van Gennep

Soms komen er herinneringen op je pad. Je wist wel dat ze er waren, dat zeker, maar ineens glanzen ze je tegemoet.

blog 26 voetbal

Op vakantie

Gisteren hadden Sjon en ik een gesprekje met Hendrik over de vakantie. Hij is bijna 16 en het lijkt hem gaaf om met vrienden te gaan. Zijn zussen waren net iets ouder toen ze voor het eerst alleen gingen, maar ik begrijp wel dat Hendrik er even tussen uit wil. We kregen het over met zijn drieën op vakantie gaan en hoewel we vreselijk gelachen hebben om Sjonny’s opmerking om “ik ga wel met de trein, met de elektrische rolstoel” zijn we er niet uit gekomen. Ik had wel onmiddellijk beeld van Sjonny voor de treindeuren. We laten het nog even rusten. We hebben vorig jaar net een prachtige reis gemaakt, hield ik ook Hendrik voor ogen. – Vorig jaar aan het begin van de zomervakantie, zijn we naar de Dominicaanse Republiek geweest. Het was de grote wens van Sjonny om deze reis nogmaals te maken. (We zijn hier op huwelijksreis geweest en we zouden dit herhalen bij 25 jaar huwelijk). Door de ALS is deze reis met behulp van sponsoren vervroegd. –

Foto album

Dat bracht me vanochtend ineens bij de foto’s van deze grandioze vakantie. Sjon had aangeboden om er een album van te maken, maar omdat hij toen al niet meer heel lang achter de laptop kon zitten is het er nooit van gekomen. Ik ging eens op mijn laptop kijken en ontdekte dat er foto’s ontbraken die wel op mijn telefoon stonden. Eerlijk gezegd dacht ik dat deze twee gekoppeld waren, maar blijkbaar dachten telefoon en laptop daar anders over. Gelukkig was het overzetten van de speciale albums zelfs voor mij een fluitje van een cent. Ik was bij het zien van de foto’s onmiddellijk weer terug, ik voelde de zon op mijn huid, zag de zee voor me en ik genoot van alle blije gezichten. Onmiddellijk besloot ik geen album, maar een mooi fotobord te gaan maken.

Poseren

Vorige week zijn we met zijn allen in het museum op de foto gezet door een bekende vakfotograaf. Twee weken geleden zijn we namelijk geïnterviewd voor een bekend Magazine: Zin. Het blad had de ALS stichting gevraagd of er mensen benaderd wilden worden over een bepaald thema. Ons gezin stond hier voor open en al snel vond het interview plaats. Denise – degene die het interview deed- was onder de indruk van ons gezin en onze openheid. Ze vroeg ons op een mooie, integere manier wat zij wilde weten. Wij hebben het verhaal al mogen lezen en zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat, vooral omdat we nu ook heel mooi op de plaat zijn vastgelegd. Een prachtige herinnering voor later.

blog 26 apenheul

Sweet memories

Van de foto’s van onze tropenreis ‘bladerde’ ik digitaal door alles wat we het afgelopen jaar met elkaar hebben gedaan. Van barbecueën met een aantal buren, een lekker weekendje met zijn tweetjes weg (midden door de week), gezellig een spelletje met zijn allen, diepgaande gesprekken (niet op foto’s), de Apenheul, de première van James Bonds Spectre, voetbalwedstrijden, de prachtige schilderijen die er van ons gemaakt zijn, tot aan hulp van vrienden bij klussen in en om ons huis. Wat hebben we al veel herinneringen gemaakt. Mooie, zinvolle, lachwekkende, diepgaande, maar vooral onze herinneringen aan Sjonny. Komende week wordt hij 49. Liefste Sjon, mijn liefdevolle felicitaties en ik hoop dat ons nog een flink aantal mooie momenten met ons gezin gegund zijn, ik hou van je!

Mariska van Gennep is 49 jaar en getrouwd met Sjonny. Samen hebben zij drie kinderen (Marleen, 21 jaar, Veerle, 19 jaar en Hendrik, 15 jaar) en wonen zij in Assen. Sjonny heeft onlangs de diagnose ALS gekregen. Wat dit voor Mariska en haar gezin betekent, lees je in haar blog. 

* In verband met privacy zijn alle namen gefingeerd behalve die van Sjonny en Mariska.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht