Zorg

‘Beschuldigingen EenVandaag richting Terumo ongefundeerd’

De beschuldigingen die het televisieprogramma EenVandaag ruim een jaar geleden in twee uitzendingen uitte richting de Japanse producent Terumo, zijn ongefundeerd. AVROTROS, dat EenVandaag uitzendt, moet op haar website meedelen dat onrechtmatig is gehandeld. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam maandag bepaald.

spuit, injectie, medicijnen

In twee uitzendingen van EenVandaag, op 23 maart en 15 april vorig jaar, werd Terumo ervan beschuldigd dat het ondeugdelijke injectienaalden, stents en hartkatheters op de markt bracht en daarmee risico’s voor de volksgezondheid in het leven riep. Die aantijgingen hebben het programma en de omroep niet waar kunnen maken, stelden het Rijksinstituut voor Milieu en de Inspectie voor de Gezondheidszorg na de uitzendingen vast. De beschuldigingen werden gedaan door twee oud-medewerkers van Terumo. De beschuldigingen van die klokkenluiders zijn ten onrechte niet door deskundigen geverifieerd, aldus de rechtbank.

Naast de melding op de website van AVROTROS moet ook op alle verwijzingen naar de twee uitzendingen worden vermeld dat onrechtmatig is gehandeld. Ook twee makers van het programma hebben onrechtmatig gehandeld, aldus de rechtbank.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht