Zorg

Kwakzalver gaf Duitse kinderen medicijnen

Een neparts heeft in het Duitse grensplaatsje Ahaus, vlakbij Enschede, een aantal kinderen onbekende middelen verstrekt die hij voor medicijnen liet doorgaan. De 47-jarige kwakzalver vertrok met de noorderzon toen een buurman alarm sloeg, liet de politie weten.

dokter, huisarts, arts, ziekenhuis, EPA

Bron: Flickr/ Life Mental Health

De charlatan hield praktijk aan huis en overtuigde de buurt ervan dat hij arts was. Hij schreef een buurkind van negen met nekpijn een onduidelijk drankje voor. De ouders van twee andere kinderen van twee en vier kregen medicijnen mee voor dezelfde kwaal. Geen van de patiëntjes lijkt aan de onbekende middelen iets te hebben overgehouden.

Een buurman, die een injectie tegen rugpijn kreeg, voelde nattigheid en alarmeerde de politie. Die vond in de woning van de zelfbenoemde arts een flinke voorraad medicamenten en medische instrumenten.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht